01144299167

@Column1

فرودگاه مهرآباد تهران

فرودگاه مهرآباد تهران

نام اصلی این منطقه یا نام اصلی روستای مهرآباد "حسین آباد"بود . تا اینکه جزو مهریه عصمت الدوله درآمد و نام مهرآباد را بر آن گذاشتند . اما بعدها به مناسبت خرج های بی رویه مهرآباد به گرو رفت و از تملک خانواده او خارج شد و دادخواهی او نزد رضاخان هم بی فایده بود و به خاطر بی مهری خویشاوندان ، چنان آزرده شد که دست از مهرآباد کشید . چندی بعد ، دریکی از روزهای سال 1296 شمسی و در اواخر جنگ جهانی اول ، مردم تهران برای اولین بار شاهد پرواز هواپیما در فراز آسمان بودند . این هواپیما به صورت قطعات مجزا ، از روسیه و از طریق بندر انزلی به وسیله اتومبیل به تهران حمل شد و پس از سوار کردن قطعات ، توسط خلبان روسی بر فراز تهران بی برج و باروی آن ایام و در ارتفاع پائین پرواز کرد و چون در آن زمان محلی به عنوان فرودگاه در تهران وجود نداشت ، خلبان در محل امور خارجه تهران ( میدان مشق ) به زمین نشست . سالها بعد و به دنبال پیشرفت سریع صنعت هواپیمائی ، حق انحصاری هواپیمائی در ایران به موجب قانون ، در بهمن 1304 به شرکت هواپیمائی آلمانی یونکرس (Junkers) واگذار شد و 22 سال بعد و پس ازتأسیس باشگاه خلبانی با 20 فروند هواپیما در سال 1317، عملاً فرودگاه مهرآباد تأسیس و متولد شد. در سال 1325 اولین گروه خلبانان نیروی هوایی به آمریکا اعزام شدند و پس از آن نیروی هوایی در سال 1328 با هواپیمای T.86 و F.33 در مهرآباد شروع به کاركرده و عملیات پروازی را آغاز نمودند . رشد تکنولوژی صنعت هواپیمائی و عضویت ایران در سازمان ایکائو منجر به رشد روز افزون صنعت حمل و نقل هوایی مسافری و باری در فرودگاه مرکز ایران (مهرآباد) گردید. در سال‌های قبل، فرودگاه بین‌المللی مهرآباد پایگاه اصلی هوایی کشور محسوب می‌شد و تمامی پرواز‌های داخلی و خارجی از طریق آن صورت می‌گرفت. پس از افتتاح فرودگاه امام خمینی در سال 89، تمام پروازهای خارجی تهران به فرودگاه امام منتقل شدند. درحال‌حاضر، از تمام ظرفیت فرودگاه مهرآباد برای پروازهای داخلی استفاده می‌شود. با وجود انتقال پروازهای بین‌المللی به فرودگاه امام، این فرودگاه هنوز هم یکی از پُررفت‌وآمدترین فرودگاه‌های کشور محسوب می‌شود. فرودگاه مهرآباد با همکاری 15 شرکت هوایی ایرانی، سالیانه پذیرای 18 میلیون مسافر از سراسر فرودگاه‌های کشور است.

1403-09-25 23:45 مشاهده مقاله
فرودگاه زنجان

فرودگاه زنجان

فرودگاه مرز هوائی زنجان که با کد فرودگاهی OITZ (توسط ایکائو) و JWN (توسط یاتا ) در جهان هوانوردی شناخته میشود، در 15کیلومتری شمال غرب شهر زنجان ،باموقعیت جغرافیایی 36درجه 46 دقیقه و 29 ثانیه عرض شمالی و 48درجه 21 دقیقه و 33 ثانیه طول شرقی قرار گرفته است ارتفاع آن 5382 پا بالاتر از آبهای دریای آزاد ،و مساحت کل فرودگاه 400 هکتارمیباشد.این فرودگاه در جاده قدیم زنجان-اردبیل قرار گرفته که تا فرودگاه زنجان این جاده بزرگراه میباشد. فرودگاه زنجان، تنها فرودگاه استان زنجان می باشد، که عملیات احداث آن در سال 1369 بنا به نیازهای موجود در استان، آغاز گشته و پس از تقریبا 10 سال و در سال 1379 افتتاح گردید. این فرودگاه با ماموریت ارایه خدمات فرودگاهی ، ناوبری و هوانوردی جهت پذیرش پروازها ،به‌منظورحمل و نقل هوانوردی طراحی و احداث شده است. کلیه امور عملیات هوانوردی فرودگاه زنجان، بر اساس ضوابط انکس‌های 19‌گانه سازمان بین‌المللی هواپیمایی کشوری (ICAO ) و مقرارت سازمان هواپیمایی کشوری ایران انجام می‌گردد و کلیه شرکت‌های هواپیمایی و ارگان‌های نظامی و غیر‌نظامی که در امور هوانوردی فعالیت دارند ملزم به رعایت ضوابط فوق‌الذکر می‌باشند. در حال حاضر فرودگاه زنجان زیر‌مجموعه شرکت مادر تخصصی فرودگاه‌های کشور می‌باشد. فرودگاه زنجان از مجهزترین فرودگاههای جدیدالحداث همسطح خود می باشد که کلیة مجموعه های مورد نیاز یک فرودگاه مرز هوایی باتمامی تجهیزات مربوطه درآن مستقر می باشد. این فرودگاه قابلیت پذیرش انواع هواپیماهای پهن پیکر (متناسب با CAT ایمنی زمینی فرودگاه )و هواپیماهای متوسط و هواپیماهای بدنه باریک و هواپیماهای سبک و انواع هلی کوپتر را دارد. و هم اکنون هواپیماهای متوسط و پهن پیکر از نوع ایرباس300،310، 320 و BAE در مسیرهای عربستان(حج عمره ، حج تمتع) و مشهد در آن مشغول عملیات میباشند.علاوه بر اینها پروازهای ورودی و خروجی غیربرنامه ای نظامی،انتظامی،امدادی،آموزشی و... زیادی نیز در آن پرواز میکنند.

1403-10-17 13:53 مشاهده مقاله
فرودگاه  رشت

فرودگاه رشت

فرودگاه سردار جنگل رشت در قلب استان گیلان قرار دارد که سبب پوشش سفرهای هوایی تمامی شهرستان‌های این استان و استان‌های همجوار است. این فرودگاه دارای موقعیت ارتباطی ممتاز حاشیه دریای کاسپین و در مسیر کریدور شمال–جنوب (کریدور نوستراک) و در سومین شهر گردشگرپذیر ایران (رشت) واقع گردیده است. فرودگاه رشت که سالها با نام سلیمان داراب نیز خوانده می‌شد، در ۱۸ خرداد ۱۳۲۶ به همت محمود ضرابی، نمایندهٔ وقت ادارهٔ هواپیمایی کشوری (وزارت راه) در گیلان رسماً افتتاح شد. ابتدا روزهای دوشنبه و پنج شنبه در مسیر هوایی رشت-تهران-تبریز و بالعکس شرکت سهامی هواپیمائی ایران پرواز می‌کرد. این فرودگاه بعدها، پس از چندین سال فعالیت تعطیل شد و تأسیساتش درسال ۱۳۴۴ به محل کنونی فرودگاه که در بلوار ولی عصر رشت ساخته شده بود، منتقل گردید واز سال ۱۳۴۷ به طور رسمی به عنوان اولین فرودگاه مدرن استان گیلان افتتاح شد. فرودگاه سردارجنگل رشت از لحاظ ارتفاع از سطح دریا منجر به بیشینه سوختگیری و تنها مسیر خط پروازی کناره دریاچه کاسپین (خرز) است و از این لحاظ مقرون به صرفه‌ترین خط پروازی کشورهای حوزه کشورهای اسکاندیناوی و اروپای مرکزی می‌باشد.

1403-10-04 10:26 مشاهده مقاله